konkurs likovna 2018
bina 2017
 English (United States) Srpski (Srbija) Српски (Србија)

Pretraga  

Multimedia

Foto:

Ukupno: 4

Beograd 100%
Kolekcija Beograd 100% je kreativni osvrt na naše juče, danas i sutra, na beogradske budžake, ulice i dvorišta i duhovita kritika, poluozbiljna opomena i uputstvo za upotrebu grada. Posvećena je svima koji su ostali ili otišli, domaćim i stranim Beograđanima, ljudima svoje volje.
09 jun uto
31 mar sre
09:00
21:00
Kolekcija Beograd 100% je posvećena svima onima koji su ostali ili otišli

 

Majice, blokovi, torbe, maus pedovi… delovi su kolekcije Beograd 100% autora Vladana Srdića, koja upotpunjuje suvenirski program Beogradskog izloga Kulturnog centra Beograda.

Autor o svojoj kolekciji kaže:

Beogradu je uvek nešto falilo, a mogao je biti 100%! Kada sam bio mali to su bili kafa, struja i jeans iz Trsta. Deset godina kasnije je ponestalo još i šećera, hleba, pameti... Danas nam kažu da imamo sve, a spisak nikada nije bio duži. Kolekcija Beograd 100% je kreativni osvrt na naše juče, danas i sutra, na beogradske budžake, ulice i dvorišta. Duhovita je kritika, poluozbiljna opomena i uputstvo za upotrebu grada. Posvećena je svima koji su ostali ili otišli, domaćim i stranim beograđanima, ljudima svoje volje. U zajedničkom odbrojavanju do 100%, nadam se da ćete uživati u novoj kolekciji.

Srdić je dao imena svim predmetima iz kolekcije i na pratećim etiketama napisao uputstva za upotrebu grada. Tako su blokovi nazvani po stambenim blokovima Novog Beograda (Blok 22, Blok 28, Blok 45, Blok 70), majice za decu po imenima beogradskih ulica (Telazije, Čika Kneza Mihaila, Teta Carice Milice), dok su majice za odrasle duhovito-suberzivnog karaktera (Vitamin Ć, Latinica, Ovde daleko). Kolekciju prate i torbe prilagođene dubinima svakog džepa (Ima se-može se, Nema se-može se) te maus pedovi (Bem mu miša, Klikaj kao što govoriš).
 

Vladan Srdić (Beograd, 1972) je po završenom Fakultetu primenjenih umetnosti, radio kao art i kreativni direktor (Saatchi & Saatchi, Y&R, Bates, Ogilvy…) i za klijente iz Slovenije, Srbije, Nemačke, Kanade, Mađarske… Poslednju deceniju živi i radi u Ljubljani. Suosnivač je agencije Studio 360, koju uspešno vodi od 2005. Dobitnik je više priznanja na domaćim i međunarodnim festivalima, među kojima su: “ADC NY”, “D&AD”, “European Design Awards”, “Zlatni Grifon”, “Golden Drum”, “Brumen”, “Best of Bates”, “Magdalena”, “SOF”, “Nagoya Design Do”, “Zlati MM”, “Majska izložba ULUPUDS-a”, “EPICA”, “Mladina”… Učestvovao na oko 45 međunarodnih izložbi, uključujući 5 samostalnih.
Više na: www.studio360.si

 


 

Bookmark and Share

Komentari

Kulturni centar Beograda
Knez Mihailova 6
11000 Beograd, Srbija
tel. + 381 (0)11 2621 469
fax. + 381 (0)11 2623 853
www.kcb.org.rs

Design by Hominid
Code by Sobot
 
[reference]

close[caption]
[thumb][orig][stand]

close