konkurs likovna 2018
bina 2017
 English (United States) Srpski (Srbija) Српски (Србија)

Pretraga  

EDUKATIVNI PROGRAMI MUZIČKE REDAKCIJE

 

Muzička redakcija Kulturnog centra Beograda pokrenula je edukativne radionice, intenzivnije nego ranije, kao prateći program Međunarodnog festivala Dani orgulja (dvanaest godina postojanja) i Međunarodnog festivala Čembalo, živa umetnost (deset godina postojanja).
 
Prisustvo vrhunskih muzičara u danima naših festivala, izvođača koncerata, koji su istovremeno i ugledni profesori na najznačajnijim muzičkim akademijama sveta, iskoristili smo za rad sa našim studentima i učenicima orgulja i čembala i uspostavili značajan edukativan program u našoj zemlji. O tome svedoči ne samo prisustvo studenata i učenika iz Srbije, nego i dolazak studenata iz Rumunije, Slovenije, Makedonije, koji pohađaju naše muzičke radionice.
 
Takođe, svaki jubilej poznatih kompozitora (Bah, Mocart, Hajdn...) obeležavamo multimedijalno – koncerti, izložbe, filmske projekcija, ali i koncertna predavanja i muzičke radionice, ponekad namenjene i nižem uzrastu.
 
Nekoliko puta organizovali smo specifične muzičke radionice, sa humanitarnom dimenzijom, namenjene osobama sa posebnim potrebama (down syndrome), u kojima smo ih upoznavali sa instrumentima, konkretno sa čembalom.


 

 

Print  

Kulturni centar Beograda
Knez Mihailova 6
11000 Beograd, Srbija
tel. + 381 (0)11 2621 469
fax. + 381 (0)11 2623 853
www.kcb.org.rs

Design by Hominid
Code by Sobot
 
[reference]

close[caption]
[thumb][orig][stand]

close