konkurs likovna 2018
bina 2017
 English (United States) Srpski (Srbija) Српски (Србија)

Pretraga  

Media

Foto:

Ukupno: 6

DEV BHOOMI - ZEMLJA BOGOVA
Scenario i režija: Goran Paskaljević; direktor fotografije: Milan Spasić Glavna uloga: Viktor Banerdži
28 apr pet
03 maj sre
17:00
.
Svetska premijera novog filma proslavljenog srpskog sineaste Gorana Paskaljevića održana je u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Torontu u septembru 2016. u MASTERS selekciji, u kojoj su prikazani novi filmovi značajnih filmskih reditelja današnjice, kao sto su Pedro Almodovar, Christian Mungiu, Carlos Saura, Kim Ki-Duk, Gianfranco Rosi, Wim Wenders, Andrzej Wajda... Beogradska premijera održaće se u Dvorani KCBa u četvrtak, 9. marta od 18h i 21h. 
 
Film je sniman u Indiji, na Himalajima, kao prva indijsko-srpska koprodukcija, a premijeri će prisustvovati i Raj​ Zutshi, jedan od glumaca iz filma,  jedan od glumaca iz filma, koji je ostvario ulogu i u "Milioneru iz blata", Denija Bojla.

Zemlja bogova govori o  Rahulu čiji povratak u rodno selo, oživljava mračne uspomene i raspiruje svađe. Rahul mora da se suoči sa svetom punim predrasuda, u kome žene nemaju pravo da odlučuju o vlastitim sudbinama.

Scenario i režiju potpisuje Goran Paskaljević, dok je u svojstvu direktora fotografije provereni Paskaljevićev saradnik Milan Spasić. Film je montirala Kristina Pozenel. Glavnu ulogu tumači iskusni i cenjeni indijski glumac Viktor Banerdži čuven po svojoj ulozi u filmu Dejvida Lina Put u Indiju (1984). Banerdži je bio i saradnik na scenariju.
 

 

Bookmark and Share

Komentari

Print  

Kulturni centar Beograda
Knez Mihailova 6
11000 Beograd, Srbija
tel. + 381 (0)11 2621 469
fax. + 381 (0)11 2623 853
www.kcb.org.rs

Design by Hominid
Code by Sobot
 
[reference]

close[caption]
[thumb][orig][stand]

close