konkurs likovna 2018
bina 2017
 English (United States) Srpski (Srbija) Српски (Србија)

Pretraga  

Media

Nema sadžaja.
Ukupno: 0

Festival savremenog španskog filma ŠPANSKI METAR 2017
Ana Belan, jedna od omiljenih španskih glumica, dobitnica počasne filmske nagrade „Goja“ za doprinos španskoj kinematografiji, biće gošća jubilarnog, desetog izdanja festivala „Španski metar“ koji će se od 21. maja do 1. juna održati u Beogradu.
27 мај
п у с ч п с н
19:00
21:00
.

Ovogodišnji „Španski metar“, koji po deseti put slavi filmsku umetnost na španskom jeziku, kroz prateći program „Počasne Goja nagrade“ (Goya de Honor) podsetiće domaću publiku na nezaboravne filmove ove umetnice koja je na jedinstven način tokom višedecenijske karijere spojila film, pozorište, muziku, politiku... Španska akademija za film odlučila je da počasno priznanje ove godine dodeli upravo Ani Belen, navodeći da je reč o glumici čiji je rad obeležio brojne generacije i koja je posle toliko godina jedno od zaštitnih lica, ali i glasova španskog filma.
„Ova nagrada način je na koji su mi moje brojne kolege poručile da me vole, da me cene i to je ono što kod mene budi najviše emocija: znajući da misle na mene osećam se kao da sam deo velike filmske porodice“, izjavila je Belen kada je saznala da je upravo ona dobitnica počasnog priznanja Goja. Prema njenim rečima, kada je napravila prve filmske korake kao devojčica nije ni slutila da će imati raskošnu karijeru koju će sa svakim novim filmom pratiti topao prijem kod publike.
„Gledaoci su mi dali nešto što nisam mogla ni da zamislim. Iz filma u film, oni te primaju u svoj život i provode sa tobom svoje vreme, na čemu sam im veoma zahvalna“, dodaje Belen.

Prateći program desetog „Španskog metra“ posvećen Ani Belen biće održan od 21. do 24. maja u Jugoslovenskoj kinoteci. Ciklus će u nedelju, 21. maja u 19 časova otvoriti film „Dom Bernarda Albe“ (1987), a publika će narednih dana moći da pogleda čuvena ostvarenja „Patnja“ (1974), „Peticija“ (1976), „Demoni u bašti“ (1982) i „Ljubav ozbiljno šteti zdravlju“ (1996). Na zatvaranju ciklusa Ani Belen biće uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke, koji su ranije ove godine dobili i španski reditelji Karlos Saura i Fernando Trueba.

Zvaničan program festivala Španski metar 2017 počinje u petak 26. maja u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Projekcije u Dvorani kulturnog centra Beograda su u 19:00 i 21:00sat. Svi filmovi su titlovani na srpski jezik. Karte se mogu kupiti na biletarnici DKC-a od 16 do 21 sat.

Detaljan program desetog „Španskog metra možete pratiti na sajtu www.spanskimetar.rs kao i na fejsbuk stranici Instituta Servantes.
 

Bookmark and Share

Komentari

Print  

Kulturni centar Beograda
Knez Mihailova 6
11000 Beograd, Srbija
tel. + 381 (0)11 2621 469
fax. + 381 (0)11 2623 853
www.kcb.org.rs

Design by Hominid
Code by Sobot
 
[reference]

close[caption]
[thumb][orig][stand]

close