konkurs likovna 2018
bina 2017
 English (United States) Srpski (Srbija) Српски (Србија)

Pretraga  

Media

Nema sadžaja.
Ukupno: 0

Koncert klavirskog trija Dušan Panajotović, Pavle Savić i Igor Dražević
U okviru trija nastupaju violinista Dušan Panajotović, violončelista Pavle Savić i pijanista Igor Dražević
08 maj
p u s č p s n
21:00
.

Program:
P. I. Čajkovski        Klavirski trio u a– molu, op. 50
                                 (U spomen na velikog umetnika)
                                 Pezzo elegiaco – Moderato assai – Allegro giusto
                                 Тema – Andante con moto
                                 Variazione 1 – Cantabile
                                 Variazione 2 – Più mosso
                                 Variazione 3 – Allegro moderato
                                 Variazione 4 – L'istesso tempo
                                 Variazione 5 – L'istesso tempo
                                 Variazione 6 – Tempo di valse
                                 Variazione 7 – Allegro moderato
                                 Variazione 8 – Fuga. Allegro moderato
                                 Variazione 9 – Andante flebile, ma non tanto
                                 Variazione 10 – Tempo di mazurka
                                 Variazione 11 – Moderato
                                 Variazione finale e coda – Allegro risoluto e con fuoco – Andante con mоto


Biografije:
Dušan Panajotović (1992, Knjaževac) je započeo muzičko obrazovanje u MŠ Predrag Milošević u Knjaževcu, u klasi prof. Ognjana Rilaka i nastavio u SMŠ Vojislav Vučković u Nišu klasi prof. Zorice Ilić. Završio je osnovne i master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi red. prof. Gordane Matijević- Nedeljković. Trenutno je na drugoj godini doktorskih studija u istoj klasi na smeru izvođačke umetnosti, odsek violina. Osvojio je brojne nagrade i priznanja od kojih se izdvajaju prva nagrada na Danube Instrumental Competition u Ulmu (2016), nagrada YAMAHA (2016), specijalna nagrada na međunarodnom takmičenju Ohridski biseri u Makedoniji (2016),  prva nagrada na Međunarodnom muzičkom festival u Burgosu, Španija (2013) i prva nagrada na Republičkom takmičenju u Beogradu (2008). Zbog postignutih uspeha tokom školovanja na FMU dodeljene su mu nagrade iz fondova Miodrag Macić-Mišo, Meri Žeželj-Majer i Merima Dragutinović. Udruženje muzičkih umetnika Srbije mu je dodelio nagradu za najuspešnijeg mladog muzičara u 2016. godini.
Nastupao je kao solista sa orkestrima Burgos International Music Festival, BGO Dušan Skovran i sa Niškim simfonijskim orkestrom. Održao je restiale u mnogim beogradskim salama kao što su Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije Gvarnerijus,  galerija SANU, Muzička galerija i Velika dvorana Kolarca, Svečana sala Skupštine grada Beograda, Etnografski muzej, Galerija Artget, SKC i Kuća Đure Jakšića. Učestvovao je kao solista na festivalima NIMUS, BEMUS (u saradnji sa Gvarnerijusom), BUNT, kao i Nei Sioni dei Luoghi u Italiji. Bio je član ansambla  Deutsch-Skandinavisches Orchestra i koncertmajstor Young Euro Classic Orchestra, kao i član BGO Dušan Skovran. Sa ovim ansamblima nastupao je u prestižnim evropskim salama Gavo u Parizu i Berlinska filharmonija.
Usavršavao se kod Jovana Kolundžije, Hagaia Šahama, Stefana Milenkovića, Olega Pokhanovskog i Liane Isakadze. Kao stipendista. usavršavao se na jednom od najvećih muzičkih  festivala u Evropi ISA- Music Festival u Beču (2014).

Pavle Savić (1990, Beograd) violončelo je počeo da uči u MŠ Josip Slavenski u klasi prof. Milutina Mladenovića i nastavio u MŠ Mokranjac“ kod istog profesora. Zvaršio je osnovne i master studije na FMU u Beogradu u klasi prof. Dragana Đorđevića. Upisao je i doktorske studije na smeru izvođačke umetnosti 2014. godine.
Kao solo izvođač nastupao je u mnogim beogradskim koncertnim prostorima kao što su Kolarčeva zadužbina, Atrijumu Narodnog muzeja, Etnografski muzej i galerija SANU, kao i u inostranstvu, u Crnoj Gori, Austriji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Švajcarskoj.
Kao član ansambla sarađivao je sa gudačkim kamernim orkestrom Sveti Đorđe, čiji je stalni član, sa BGO Dušan Skovran, Metarmophosis, Južnoevropskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom RTS-a, Crnogorskim simfonijskim orkestrom, Banjalučkom filharmonijom i mnogim drugim. Kao član ansambla No Borders Orchestra imao je privilegiju da sarađuje sa eminentnim umetnicima poput Stefana Milenkovića, Jovana Kolundžije, Zorana Todorovića i Romana Simovića. Učestvovao je kao izvođač na svakom ,Čelo festu od osnivanja. Usavršavao se na baroknom kursu u Gmundenu (Austrija), ISA Music festival u Semeringu (Austrija), kao i na majstorskim kursevima Ksenije Janković, Kristofera Rihtera, Čabe Onzajskog, Kirila Rodina, Monike Leskovar, Stefana Popova, Leonida Gorohova, Anatolija Krasteva, Svetlane Bogosavljević, Milana Karanovića i Imra Kalmana.

Igor Dražević (1989, Loznica) potiče iz muzičke porodice. Muzičko obrazovanje započinje u OMŠ Vuk Karadžić u Loznici u klasi prof. Bojane Nikić. Srednju muzičku školu Mihajlo Vukdragović u Šapcu završava u klasi prof. Dragomira Bratića. Osnovne i master studije je završio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dubravke Jovičić. Trenutno je student doktorskih studija na FMU u Beogradu, odsek klavir, u klasi prof. Aleksandra Šandorova. Tokom školovanja usavršavao se kod istaknutih profesora: Svetlane Bogino, Vladimira Ugarkova, Aleksandra Serdara, Nevene Popović, Jokut Mihajlović, Arba Valdme, Aleksandre Romanić, Natalije Trul, Siavuša Gadžijeva.
Osvojio je brojne nagrade, od kojih se posebno ističu prve nagrade na takmičenjima Mihailo Vukdragović u Šapcu 2006. i 2007. godine, Republičko takmičenje 2007. godine, Davorin Jenko u Beogradu 2006. godine, Trgu Žiu u Rumuniji 2006. godine. Na pijanističkom takmičenju Isidor Bajić u Novom Sadu 2014. godine proglašen za najboljeg domaćeg takmičara.
Držao je solističke koncerte širom zemlje i u inostranstvu (Italija, Nemačka, Holandija, Rumunija, Slovenija, Bosna i Hercegovina). Takođe je veoma angažovan kao kamerni muzičar. Trenutno radi kao klavirski saradnik u MŠ Marko Tajčević u Lazarevcu.

Trio radi pod mentorstvom prof. Ladislava Mezaija.

Bookmark and Share

Kulturni centar Beograda
Knez Mihailova 6
11000 Beograd, Srbija
tel. + 381 (0)11 2621 469
fax. + 381 (0)11 2623 853
www.kcb.org.rs

Design by Hominid
Code by Sobot
 
[reference]

close[caption]
[thumb][orig][stand]

close