konkurs likovna 2018
bina 2017
 English (United States) Srpski (Srbija) Српски (Србија)

Pretraga  

Media

Foto:

Ukupno: 1

Koncert violinistkinje Mine Aleksić i pijanistkinje Jasmine Raković
.
29 мај
п у с ч п с н
21:00
Mina Aleksić

Program:
Ludvig van Betoven  Sonata za violinu i klavir br. 5 u F-duru, op. 24
                                       Allegro    
                                       Adagio molto espressivo    
                                       Scherzo – Allegro molto    
                                       Rondo – Allegro ma non troppo

Robert Šuman            Sonata za violinu i klavir br. 1 u a- molu, op. 105
                                       Mit leidenschaftlichem Ausdruck    
                                       Allegretto    
                                       Lebhaft

V. Amadeus Mocart  Rondo u C-duru, K. 373

Henrik Vijenjavski     Skerco-tarantela, op. 16

Biografije:
Mina Aleksić (Beograd) je zavšrila osnovnu i srednju muzičku školu u klasi prof. LJiljane Stepanović. Od 2002. godine je pohađala Interpretativni studio violine prof. Dejana Mihailovića, u čijoj klasi je upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Zavšrila je osnovne i master studije u klasi prof. Nikole Aleksića. Za izuzetne rezultate postignute u toku studija, dodeljena joj je nagrada Univerziteta u Novom Sadu. Specijalističke akademske studije je završila 2016. godine, na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Marka Josifoskog.
Osvojila je niz nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod renomiranih pedagoga, kao što su: Dejan Mihailović, Igor Ozim, Mateas Kariolu, Kees Hulsman i Benjamin Bergman. Učestvovala je u radu omladinskih orkestara, kao što su Omladinski simfonijski orkestar Bajrojta, Međunarodni orkestar Maribora, Deutsch-Skandinvische Jugendphilharmonie i Omladinski simfonijski orkestar Kipra.
Kao solista, član kamernih sastava i orkestara nastupala je u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je stipendije grada Beograda, kao i stipendije Fonda za mlade talente. Od 2011. godine je član kamernog orkestra Camerata Academica, u Novom Sadu. Godine 2014. je bila angažovana kao asistent prof.  Dejana Mihailovića, u okviru Interpretativnog studija violine. Trenutno je student specijalističkih akademskih studija na FMU u Beogradu, u klasi prof. Marka Josifoskog. Zaposlena je u MŠ Vatroslav Lisinski kao profesor violine.

Jasmina Raković (Beograd) je završila OMŠ Stanislav Binički i SMŠ S. S. Mokranjac u Beogradu. Završila je osnovne i master studije na FMU u Beogradu u klasi prof. Nataše Mitrović. Školovanje je nastavila u Holandiji u klasi prof. Franka van de Lara na konzervatorijumu u Amsterdamu. Od 2008. godine sarađuje sa prof. Vladimirom Stojnićem i učestvuje u ciklusu koncerata Odabrani za odabrane. Tokom školovanja u Holandiji, osim koncertne aktivnosti, usavršava se i na majstorskim kursevima kod značajnih pedagoga kao što su Håkon Austbø i Dmitrij Baškirov. Godine 2011. je pohađala majstorski kurs Intarnationale Klavierakademie Murrhardt (Nemačka), i tom prilikom je sarađivala sa profesorima Dmitrijem Aleksejevim, Feliksom Gotlibom i Tamasom Ungarom. Trenutno je student specijalističkih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi prof. Ninoslava Živkovića. Zaposlena je u MŠ S.S.Mokranjac kao klavirski saradnik na Gudačkom odseku.

Bookmark and Share

Kulturni centar Beograda
Knez Mihailova 6
11000 Beograd, Srbija
tel. + 381 (0)11 2621 469
fax. + 381 (0)11 2623 853
www.kcb.org.rs

Design by Hominid
Code by Sobot
 
[reference]

close[caption]
[thumb][orig][stand]

close