konkurs likovna 2018
bina 2017
 English (United States) Srpski (Srbija) Српски (Србија)

Pretraga  

Media

Nema sadžaja.
Ukupno: 0

Koncert violinistkinje Katarine Milutinović i pijanistkinje Svetlane Pantelić
Violinistkinja Katarina Milutinović je student prve godine osnovnih studija Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi docenta Roberta Lakatoša.
08 maj
p u s č p s n
20:00
Katarina Milutinović

Program:
Ž. M. Lekler    Sonata za violinu i klavir u  D–duru br. 3, op.  9
                          Un poco Andante
                          Allegro
                          Largo
                          Presto

J. Brams         Sonata za violinu i klavir u A– duru br. 2, op. 100
                          Allegro amabile
                          Andante tranquillo – Vivace – Andante – Vivace di piu – Andante – Vivace
                          Allegretto grazioso (quasi andante)


N. Paganini     Kapris za solo violinu u e–molu br. 15 (Posato), op. 1

                          Kapris za solo violinu u g–molu br. 16 (Presto), op. 1
                                             
H. Vijenjavski  Varijacije na orginalnu temu, op. 15

Biografija:
Katarina Milutinović (Sremska Mitrovica, 1997) je počela da svira violinu sa osam godina u klasi prof. Milana Čizmića. Završila je osnovno i srednje muzičko obrazovanje kao đak generacije u MŠ ,,Petar Krančević” u Sremskoj Mitrovici. Trenutno je student prve godine osnovnih studija Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi docenta Roberta Lakatoša.
Dobitnica je preko 40 nagrada i priznanja od kojih se izdvaja druga nagrada na međunarodnom takmičenju ,,Talents for Europe“ u Slovačkoj, gde je osvojila i specijalnu nagradu za izvođenje kompozicije XX veka. Laureat je Republičkog takmičenja u najstarijoj kategoriji (2016), takođe je Laureat Republičkog takmičenja kao član dua ,,Con Anima” (2012).
Pohađala je majstorske kurseve kod eminentnih violinista i pedagoga, kao što su Irina Jashvili, Goran Kentera, Vladislav Bobić, Katarina Aleksić, Dejan Bogdanović, Trond Vika i Terje Moe Hansen.
Učestvovala je na 43. BEMUS-u kao član Omladinskog orkestra najboljih gudača Srbije maestra Jovana Kolundžije. Takođe je bila član evropskog simfonijskog orkestra mladih ,,Wonderful Youth Orchestra“ (pod vođstvom maestra Igora Koretija).
Četiri godine je bila stipendista norveške letnje muzičke akademije ,,Toppenkurset’’, gde je imala priliku da svira u simfonijskom orkestru i gudačkom kamernom orkestru (pod vođstvom violiniste Tronda Vike),  kao i da održi solistički nastup sa Simfonijskim orkestrom akademije ,,Toppenkurset’’ (dirigent Nicholas Carthy).
Na poziv gosodina Akihika Jamanobea i ambasadora Japana u Srbiji, boravila je u Japanu, gde je imala priliku da svira sa baroknim ansamblom. Violina na kojoj trenutno svira je poklon japanske ambasade.

Svetlana Pantelić (Beograd) је završila je osnovnu i SMŠ Dr. Vojislav Vučković u klasi prof. Srđana Dimitrijevića, a studije klavira na FMU u Beogradu u klasi prof. Olge Jovanović. Radila je kao profesor korepetitor u MŠ Kosta Manojlović u Zemunu i tada je nastupala na brojnim manifestacijama, kao što su republička i savezna takmičenja, takmičenja Petar Konjović, Petar Toškov, Takmičenje gudača u Nišu i Valjevu, Nikola Cvejić u Rumi, takmičenje Limenih duvača u Novom Sadu, Reviji talenata u Sremskim Karlovcima, Festivali ma muzičkih škola Srbije, kao i na međunarodnim takmičenjima u Strezi i Tortoni (Italija), na takmičenju Muzičke omladine u Beogradu i u Bukureštu i Takmičenju muzičkih umetnika (Zagreb). Svetlana Pantelić je učestvovala u brojnim radio i televiyijskim emisijama (Radost muziciranja, Svet muzike, Viva la musica, Subotom uveče) za koje je ostvarila trajne snimke. Nastupala je u svim većim koncertnim prostorima Beograda i Novog Sada (Galerija SANU, Atrijum Narodnog muzeja, Galerija Artget, Kolarčev Narodni univerzitet, Ruski dom, Muzej Vojvodine, Matica srpska, Gradska kuća, Sinagoga). Takođe je nastupala širom Srbije.
Zaposlena je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kao samostalni stručni saradnik na Katedri za gudačke instrumente.

Bookmark and Share

Kulturni centar Beograda
Knez Mihailova 6
11000 Beograd, Srbija
tel. + 381 (0)11 2621 469
fax. + 381 (0)11 2623 853
www.kcb.org.rs

Design by Hominid
Code by Sobot
 
[reference]

close[caption]
[thumb][orig][stand]

close