konkurs likovna 2018
bina 2017
 English (United States) Srpski (Srbija) Српски (Србија)

Pretraga  

Media

Nema sadžaja.
Ukupno: 0

Koncert mladih umetnika udruženja "Vivo"
Na koncertu će nastupiti violinistkinja Leana Nikolov i pijanistkinja Jovnan Nikolov
22 maj
p u s č p s n
20:00
.

Program:
J. S. Bah           Preludijum i fuga u c–molu (DTK II)

V. A. Mocart      Sonata u a–molu, KV. 310
                            Allegro maestoso    
                            Andante cantabile con espressione    
                            Presto

F. List                 Koncertna etida Gnomenreigen
Jovnan Nikolov, klavirN. Paganini       Kapris br. 5
                            Kapris br. 14

F. Mendelson
    Koncert za violinu u e-molu, op. 64
                            II Andante
                            III Allegro non troppo – Allegro molto vivace
Leana Nikolov, violina

Biografije:
Leana Nikolov (Beograd, 1995) je rano pokazala interesovanje zа muziku. Violinu svira оd svoje devete godine. Završila je osnovnu muzičku školu u Beogradu u klasi prof. Vladimira Vasiljevića i SMŠ „Kosta Manojlović“ u Zemunu, u odeljenju za talente u klasi prof. Madlen Stokić. Trenutno je student treće godine na FMU u Beogradu u klasi prof. Madlen Stokić.
Osvojila je brojne prve nagrade na međunarodnim i republičkim takmičenjima. Od 2009. godine je član Beogradske dečje filharmonije, a od 2012. godine Omladinskog orkestra srednje–evropske inicijativе (CEI Youth Orchestra) pod dirigentskom palicom mr. Igora Koretija. Sa ovim orkestrom je nastupala u Ljubljani, Zagrebu, Trstu i drugim gradovima.
Kao član kvarteta „Vivo” snimila je delo „Da je Bah bio Srbin…” Milovana Filipovića za radio Beograd. Održala je solističke koncerteu galeriji SANU i galeriji Artget. Od 2015. godine je član i koncertmajstor filharmonije mladih „Borislav Pašćan” pod dirigentskom palicom maestra Đorđa Pavlovića. Sa ovim orkestrom je nastupala kao solista na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu (2015). U saradnji sa studentima iz Minska nastupala je u Beogradu i Novom Sadu. Član je Zemunskog kamernog orkestra. Natupala je u značajnim salama Beograda, među kojima su Kolarčeva zadužbina, SKC, Narodno pozorište, Madlenianum i druge. Član je udruženja mladih umetnika „Vivo”. Usavršavala se na majstorskim kursevima poznatih violinista, među kojima su Igor Koreti, Tatjana Balašova, Zoran Milenković, Stefan Milenković i drugi.

Jovana Nikolov (Beogrda, 1998) je počela da svira kada je imala 8 godina. Klavir je počela da uči u klasi prof. Davorke Polojac. Završila je SMŠ „Kosta Manojlović“ u Zemunu u klasi prof. Siniše Radojčića. Trenutno je student prve godine na FMU u klasi vanr. prof. Nataše Mitrović.
Od 2009. godine član je Beogradske dečje filharmonije.
Osvojila je nagrade kao solista i član kamernih sastava na međunarodnim i republičkim takmičenjima i festivalima, a izdvajaju se III nagrada na Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“, kao i dve godine za redom II nagrade na Međunarodnom takmičenju pijanista u Šapcu. Imala je zapažen nastup na Šopenijadi (2011) kao najmlađi učesnik.
Natupala je u značajnim salama Beograda (Kolarčeva zadužbina, sala Beogradske filharmonije, SKC, Sala MŠ „Stanković”). Održala je solistički koncert u galeriji „Artget“ (2016). Član je udruženja mladih umetnika „Vivo” od 2011. godine, i redovno nastupa u istoimenom kamenorm sastavu.
Pohađala je majstorske kurseve Aleksandra Serdara, Miloša Popovića i Lidije Bizjak. Takođe je učestvovala na „Urban festu” i na humanitarnim koncertima „Drugari za Lidiju” i za decu u Zvečanskoj. Član je pevačkog društva „Ivo Lola Ribar”.

Bookmark and Share

Kulturni centar Beograda
Knez Mihailova 6
11000 Beograd, Srbija
tel. + 381 (0)11 2621 469
fax. + 381 (0)11 2623 853
www.kcb.org.rs

Design by Hominid
Code by Sobot
 
[reference]

close[caption]
[thumb][orig][stand]

close