konkurs likovna 2018
bina 2017
 English (United States) Srpski (Srbija) Српски (Србија)

Pretraga  

Media

Nema sadžaja.
Ukupno: 0

» Projekti
» Beograd
BINA 2017 - Dvorište Ideja - Beograd - Save the date(s)!
.
27 apr čet
25 maj čet
12:00
.

RADOVI KOJI DELE: KREATIVNI IMPULS

Projekat Creative Europe 

Partneri: Berlin - Prag - Budimpešta - Katovice - Bratislava - Beograd

Goethe-Institut (DE), Društvo arhitekata Beograda (RS), Češki centar (CZ), Kortars Epiteszeti Kozpont Alapitvani (HU), KUNSTrePUBLIK (DE), Miasto Ogrodov (PL), Mindspace (HU), reSITE (CZ), ResPublica (PL), Stara Tržnica (SK), Srednja škola u Bratislavi (SK)

SHARED CITIES: CREATIVE MOMENTUM

Sufinansiran od strane programa Evropske unije Kreativne Evrope, projekat ima za cilj da definiše inovativnu, snažnu viziju i urbani dizajn za budućnost gradova u centralnoj Evropi. Očekujte festivale, filmove, izložbe, diskusije, rezidencije i istraživanja koja će se održati u Beogradu, Berlinu, Bratislavi, Budimpešti, Katovicama, Pragu i Varšavi u periodu od juna 2016. do februara 2020.

GRADOVI KOJI DELE: STVARALAČKI IMPULS je platforma koja okuplja međunarodnu mrežu kulturnih aktera čiji se interesi ukrštaju u deljenju i razmeni najboljih praksi u samoinicijativnoj, aktivnoj i transdisciplinarnoj arhitekturi i urbanizmu. Tražimo inkluzivnu, održivu i elastičanu arhitekturu, aktivizam u zajednici i praktično istraživanje koje elaborira o kulturnim ulogama javnog interesa u arhitekturi i javnog prostora u Evropi.

ŠEST IDEJA "DVORIŠTA"
Javna "dvorišta" u šest gradova će delovati kao transdisciplinarne faze za interakciju sa lokalnim publikom. Ideje "dvorišta" će biti stalni prostori grada otvoreni za javnost, koji nude inovativne programe usmerene na zajednički teme. “Dvorištima” će se delovati u prostoru kako bi se podstakle socijalne inovacije kreativnog sektora, koje otvaraju svoja vrata za učešće javnosti. Potrebno je pokrenuti partnerstva i interakcije (diskusije, radionice, izložbe, urbane igre, šetnje, filmske projekcije, tržišta i instalacije) koje se moraju organizovati.

BINA /URBANA ČVORIŠTA

BINA će se baviti urbanim razvojem i budućnostima javnih gradskih zona koje treba da se poboljšaju kroz rad sa zajednicom, institucijama i zainteresovanim stranama. Cilj je da se razvije participatorni proces za zajedničke akcione planove i odgovarajuće prostorne intervencije. Javne radionice će privući građane kao deo koncepta “Commons” – sastavljenog od kolektivnog napora građana koji žele da poboljšaju javni prostor u gradovima.
 


 

Bookmark and Share

Komentari

Kulturni centar Beograda
Knez Mihailova 6
11000 Beograd, Srbija
tel. + 381 (0)11 2621 469
fax. + 381 (0)11 2623 853
www.kcb.org.rs

Design by Hominid
Code by Sobot
 
[reference]

close[caption]
[thumb][orig][stand]

close