konkurs likovna 2018
bina 2017
 English (United States) Srpski (Srbija) Српски (Србија)

Pretraga  

Kontakt

Vesna Danilović
pomoćnica direktorke za program
+381 (0)11 2632 534

 

PROGRAMI

U svojoj dugoj i bogatoj istoriji Centar nikada nije odustao od svoje prvobitne misije da promoviše najviše umetničke, kulturne i društvene vrednosti i podržava visoke stvaralačke domete, istraživanje i eksperiment na domaćoj i međunarodnoj sceni. Na toj putanji menjale su se samo forme, prioritetne oblasti i teme u skladu s duhom i potrebama vremena, koje je Centar često prepoznavao pre drugih i išao im hrabro u susret.
Danas je on dinamična institucija kulture u kojoj se mnoštvo ideja, tema, poetika, formi i medija u različitim stvaralačkim oblastima dnevno međusobno povezuje i kontekstualizuje, stapajući se u jedinstvenu programsku celinu koja kući daje izuzetnu vibrantnost i snažan profil – Centar slavi sadašnjost, oslanjajući se na razumevanje prošlosti i pripremajući se da bude dorastao budućnosti.

Upravo zato što nije muzej ili zavod za zaštitu kulturnog nasleđa, Centar ima tu privilegiju da sme da iskorači u nepoznato, u istraživanje i eksperiment koji obećava i da unutar jedinstvene programske kocepcije ponudi osvedočene vrednosti, darovitost mladih, staro, novo, poznato i nepoznato.
Programi predavanja, radionica, razgovora, kurseva, vođenja kroz izložbe i projekte dragoceni su posrednici za razumevanje uzbudljivog sveta stvaralaštva, posebno savremenih koncepata, formi i medija kako za profesionalce tako i za široku publiku, a naročito za mladu generaciju.

Print  

Kulturni centar Beograda
Knez Mihailova 6
11000 Beograd, Srbija
tel. + 381 (0)11 2621 469
fax. + 381 (0)11 2623 853
www.kcb.org.rs

Design by Hominid
Code by Sobot